me

Elektra Kamerkoor

Elektra Trio

agenda
voorstellingen
recensies
zangeressen
geschiedenis
opnamen
contact


Het Elektra Kamerkoor is in januari 2004 opgericht om concerten met nieuwe muziek uit te voeren en om mee te doen aan producties met nieuwe muziek.
Het Elektra Kamerkoor zingt naast nieuwe muziek ook bestaand repertoire voor vrouwenkoor. De muzikale leiding is in handen van de leden zelf. Als zangcoach wordt Lucia Meeuwsen geraadpleegd. Zij heeft een adviserende rol en leidt af en toe repetities.

*Al meteen na de oprichting kwamen er diverse opdrachten binnen. Zo werd in de Stadsschouwburg (Amsterdam) een compositie van Merlijn Twaalfhoven gezongen. Dit was een onderdeel van een totaalervaring in de Stadsschouwburg: "Een nacht in de Barentszzee"

*Op 11 maart 2004 werkte het Elektra Kamerkoor in Paradiso mee aan "La Nuit" van Merlijn Twaalfhoven.

*Zoals aangekondigd en besproken op Radio 4 in het programma A4 werkte het Elektra Kamerkoor op 8 en 9 mei 2004 mee aan de theaterproductie van Ine te Rietstap "Concert voor dikke Dame" in het Veemtheater in Amsterdam.

*Op 3 oktober 2004 was de première van de theaterproductie "Het boek van alle dingen" van Guus Kuijer onder regie van Ine te Rietstap. Hierin vertelt Guus Kuijer zijn eigen boek en worden er composities gezongen van Corrie van der Kolk, Hilda Houtkoop en Hanna Kostelijk. Deze vertelvoorstelling is nog te zien.

*Van 6 t/m 16 juli 2005 werkten we mee aan de "Kursk". Een compositie van Merlijn Twaalfhoven. Een produktie van Laviesurreterre.

*Van 14 t/m 18 september 2005 werkten we mee aan "Gloria" van Willemijn Zevenhuijzen in een Hetveemproduktie.

meer over 'het boek van alle dingen'